Veiligheid - Lisette Lubbers
15033
page-template-default,page,page-id-15033,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Veiligheid

Veiligheid eerst!

Tijdens newborn fotografie staat veiligheid voorop. Veiligheid is het belangrijkste aspect tijdens een fotoshoot met een pasgeboren baby. Ouders die hun kostbaarste bezit, het pasgeboren wondertje, toevertrouwen aan een fotograaf die ze vaak nog maar net kennen. Dit is nogal een privilege, en dat beseffen wij ons maar al te goed.

Wat ben ik ontzettend blij met zo’n dankbaar beroep. Ouders die hun pasgeboren wondertje aan mij toevertrouwen. Het is nog al wat, want vaak ben ik tijdens een newbornshoot nog geen bekende. Op het moment dat de kraamverzorging de deur uit is, is de newborn fotograaf vaak de eerstvolgende uitstap. Als ouders wil je toch het beste voor jullie baby en dan is het uit handen geven van jullie wondertje een hele stap. Het is dan van belang om te weten dat jullie pasgeboren baby in veilige handen is, maar hoe weet je dat zeker?

In mijn portfolio zie je veel poses voorbij komen, sommige poses zijn iets simpeler, andere poses lijken wat lastiger. Misschien lijken sommige foto’s  zelfs wel onveilig. Maar bij elke pose, simpel of lastig staat de veiligheid van de newborn altijd voorop. De foto’s die er onveilig uit zien (waarbij bijvoorbeeld een baby alleen op een schommel ligt) zijn vaak 2 of 3 foto’s samengesteld tot 1 foto. De baby wordt ten alle tijde ondersteund door een stagiaire en/of een van de ouders. Die 2 of 3 foto’s worden na heel wat nabewerkingen uiteindelijk 1 foto in photoshop. Natuurlijk zijn er ook genoeg foto’s waarvan er maar 1 is gemaakt, een simpele foto, that one shot! Deze simpele foto’s kunnen zo geweldig en waardevol zijn en zijn dan meestal ook echt niet na te maken of over te doen.

Op veel foto’s zie je ook dat de baby half of geheel ontkleed is. Dit doe ik alleen als het warm genoeg is in de studio. Daarom zorg ik er altijd voor dat de kachel goed aanstaat en er warme dekens klaarliggen. (Trek zelf wat luchtigs aan in de studio i.v.m. de warmte. Ook komen lichte tinten het mooist uit op de foto.)

Voordat de shoot begint instrueer ik vaak de ouders wat ik ga doen en hoe ik het ga doen. Een newborn is het meest op zijn/haar gemak wanneer de voeding net achter de rug is. Vaak probeer ik de sessie dan ook vlak na een voeding in te plannen.

Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben voor jullie newbornshoot, kan je dit altijd aan mij laten weten. Op deze manier kunnen we samen kijken of het mogelijk is en of het natuurlijk veilig is.