SUMMER FILTERS | 6 Filters

Tover je instagramfeed en fotoalbums om tot 1 geheel, door middel van de nieuwe SUMMER filters. Hiernaast zie je allemaal foto’s bewerkt met de summer filters. Ze geven je foto’s een warme, zomerse gloed en zorgen ervoor dat je foto’s meer met elkaar matchen doordat deze nu dezelfde kleurtinten hebben.

PROFESSIONELE FILTERS | 8 Filters

Ben jij (beginnend) fotograaf en wil jij jouw foto’s naar een hoger level tillen? Dan kan je kiezen voor de professionele filters. Deze filters zijn geschikt om te gebruiken over hoge resolutie foto’s. De filters doen geen afbreuk aan de kwaliteit van je foto’s en zorgen voor meer eenheid in je bewerkingen en fotografie-stijl.

BOHO FILTERS | 3 Filters

Vind jij een vintage stijl leuk in je foto’s? Dan kan je kiezen voor de boho filters. Maar let op want bij de boho filters dien je wel net iets meer van Lightroom (mobile) af te weten om ze helemaal eigen te kunnen maken! Desondanks zijn ze niet minder mooi natuurlijk. Het boho pakket bestaat uit 3 verschillende filters.

ZWART/WIT FILTERS | 9 Filters

Ben je dol op zwart-wit? Dan is dit zwart wit pakket perfect voor jou. Het bevat mijn 9 favoriete zwart-wit filters voor maar €39,99. Deze filters zijn zowel voor over telefoonfoto’s als over spiegelreflex foto’s geschikt. Je kunt ze gemakkelijk en snel installeren door middel van het bijbehorende stappenplan.

PRESETS X KIM KÖTTER | 5 Filters

Jaaaaaa!!!

Willen jullie de wereld er net iets meer uit laten zien alsof je door een roze bril kijkt? Dat kan nu door middel van filters! (Wel de echte wereld natuurlijk). Zodat het straks lijkt alsof iedere foto die je zelf gemaakt hebt, door een professioneel fotograaf is gemaakt! 

PRESETS X DANIQUE BOSSERS | 3 Filters

Yes! Eindelijk staat mijn eigen filter collectie online! Ik krijg vaak de vraag over hoe ik mijn foto’s bewerk. Nu was ik daar zelf absoluut geen ster in en was mijn feed ‘een rommeltje’. Samen met Lisette ben ik begin dit jaar op zoek gegaan naar welke filters nu echt bij mij passen en hier is een selectie van 3 mega mooie filters uitgekomen die ik nu al een tijd gebruik.

Wat zijn filters?

Filters kan je gebruiken over je gemaakte foto’s via de gratis mobiele app: Adobe Lightroom. Een filter geeft je de mogelijkheid om in een handomdraai je foto een professioneel effect te geven! Filters zorgen voor meer eenheid in je foto’s doordat ze vaak allemaal dezelfde kleurtonen bevatten. Wanneer je een filter pakket koopt installeer je deze snel en gemakkelijk en daarna kan je direct aan de slag! Na het toevoegen van een filter kan je ook nog andere aanpassingen doen, denk hierbij aan de belichting veranderen, het contrast aanpassen, de kleurtonen verschuiven, de temperatuur van de foto aanpassen het kader verschuiven en nog veel meer!

Wist je dat je bij het nieuwe summer filter pakket gratis toegang krijgt tot een zomer lang exclusieve Lightroom mobile content? De pagina bevat handige tips & trics om je foto’s met de summer filters te bewerken, je kunt er je vragen kwijt of je laten helpen bij een bewerking. Zo ben je aan het einde van de zomer een echte Lightroom mobile professional!

Lighroom Mobile

Eerst download je de gratis app ‘Adobe Lightroom’ op je telefoon. Deze app is noodzakelijk om de filters in te kunnen gebruiken. Na het downloaden, krijg je bij het aanmelden in de app direct de mogelijkheid om te kiezen voor een mogelijke abonnementsvorm (dit is niet nodig). Je kunt de presets namelijk gewoon in de onbetaalde app gebruiken.

Filters downloaden

Zodra je één van de preset pakketten gekocht hebt (zie onderstaande mogelijkheden) voeg je deze snel en gemakkelijk toe in de Adobe Lightroom app middels de korte handleiding die bij je gekochte pakket in zit.

Bewerken

Vervolgens ga je in de app onderin de (schuif)balk naar ‘voorinstellingen’ en klik je hier op 1 van de presets. De preset toont gelijk de nabewerkte foto. Tadaa! Te gek toch? Maar pas op; het werkt zeer verslavend(!)

Alle pakketten in het kort

Mobile filters

Het Mobile filter pakket is echt een manusje van alles en is daarom erg geschikt om te gebruiken als basispakket. Hier zitten zowel mooie binnen filters in (mijn favoriete filter hiervan is het ‘at home’ filter) en te gekke buitenfilters die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Deze filters zijn iets koeler van kleur, vandaar dat ik het nu (na een jaar!) tijd vond voor een nieuw pakket, speciaal samengesteld voor over al die heerlijke zomerse foto’s. Want zeg nou zelf, daar zijn we allemaal wel weer een beetje aan toe toch?

Boho filters

Het Boho filter pakket is denk ik het meest verschillend in vergelijking met het nieuwe summer pakket. De boho filters geven je foto’s een soort vintage gevoel, dit ontstaat door de bruine gloed en de ‘moody’ sfeer die de filters je foto’s geven. De boho filters geven een sterker bewerkings-effect en je dient misschien net iets meer van Lightroom af te weten om deze filters goed ‘aan te kunnen’. Desondanks zijn deze natuurlijk niet minder mooi! Ik zie klanten deze filters vooral gebruiken over foto’s die gemaakt zijn tijdens boswandelingen, herfstige plaatjes en over de meer koelere, winterse dagen foto’s. Deze filters zijn daarom minder geschikt voor als je graag net die warme, zomerse kleuren in je foto’s wilt accentueren.

Kim Kötter filters

Het Kim Kötter pakket bestaat uit de favorieten die samengesteld zijn door Kim zelf! Deze filters komen nog het dichtst in de buurt bij de nieuwe summer filters. Dit komt doordat de filters van Kim net als het summer pakket kleurrijker zijn dan de huidige filter pakketten. Toch zijn de filters die door Kim zijn samengesteld nog weer heel anders dan het summer pakket. Mocht je het Kim Kötter pakket bijvoorbeeld al hebben dan blijft het summer pakket zeker een aanrader of andersom.

Danique Bossers filters

Het Danique Bossers pakket kan net als het mobile filter pakket gezien worden als een basispakket. Dit pakket is ‘kleiner’ dan normaal, bestaande uit 3 verschillende filters met minimale aanpassingen in kleur & sfeer. Danique wilde graag filters samenstellen die haar foto’s een upgrade zouden geven met een wat professionelere look zonder dat het origineel te extreem zou veranderden. Erg leuk om kleine aanpassingen te verkrijgen in kleurtonen en sfeer die samen zorgen voor een professioneler effect.

Professionele filters

Het Professionele pakket zegt het al, deze filters bevatten bewerkingen die bedoeld zijn voor over foto’s gemaakt met een professionele camera. Je kunt ze ook installeren op je telefoon maar ze zullen dan hun werking en juiste effect wat verliezen. Wanneer je dit pakket over mobiele foto’s gebruikt zijn de bewerkingen heftiger vanwege de (over het algemeen) lagere resolutie van deze foto’s. Het professionele pakket is goed te vergelijken met het mobile filter pakket. Wanneer je dus alleen filters wilt gebruiken voor over je mobiele foto’s raad ik het mobile filter pakket aan.

Black & White filters

Het Black & White pakket is een uitbreidingspakket. Hierin zitten mijn 9 (!) favoriete zwart-wit bewerkingen. Deze zijn voor zowel mobiele foto’s als professioneel gebruik geschikt. Een onmisbaar pakket wanneer je dol bent op zwart-wit bewerkingen.
Zijn er vragen, opmerkingen, feedback of wil je graag met mij in contact komen?
Stuur dan een DM naar mijn Instagram pagina @Lisettelubbers en dan help ik je graag verder.