Wat zijn filters?

Filters kan je gebruiken over je gemaakte foto’s via de gratis mobiele app: Adobe Lightroom. Een filter geeft je de mogelijkheid om in een handomdraai je foto een professioneel effect te geven! Filters zorgen voor meer eenheid in je foto’s doordat ze vaak allemaal dezelfde kleurtonen bevatten. 

Wanneer je een filter pakket koopt installeer je deze snel en gemakkelijk en vervolgens kan je direct aan de slag! Na het toevoegen van een filter kan je ook nog andere aanpassingen doen, denk hierbij aan de belichting veranderen, het contrast aanpassen, de kleurtonen verschuiven, de temperatuur van de foto aanpassen het kader verschuiven en nog veel meer! 

Hierover geef ik vaak tips & trics op mijn instagram account, of scroll eens door de blogs op deze pagina voor meer informatie.

Lightroom mobile

Eerst download je de gratis app ‘Adobe Lightroom’ op je telefoon. Deze app is noodzakelijk om de filters in te kunnen gebruiken. Na het downloaden, krijg je bij het aanmelden in de app direct de mogelijkheid om te kiezen voor een mogelijke abonnementsvorm (dit is niet nodig). Je kunt de presets namelijk gewoon in de onbetaalde app gebruiken.

Filters downloaden

Zodra je één van de preset pakketten gekocht hebt (zie onderstaande mogelijkheden) voeg je deze snel en gemakkelijk toe in de Adobe Lightroom app middels de korte handleiding die bij je gekochte pakket in zit.

Bewerken

Vervolgens ga je in de app onderin de (schuif)balk naar ‘voorinstellingen’ en klik je hier op 1 van de presets. De preset toont gelijk de nabewerkte foto. Tadaa! Te gek toch? Maar pas op; het werkt zeer verslavend(!)

Lisette Lubbers - Van Klaveren

Getrouwd met Mike van Klaveren en moeder van Scotti & Elli. Mijn passie ligt bij fotografie, ondernemen, content creëren en alles wat daarbij hoort. Ik deel graag mijn dagelijkse leven als workin’ mom op Instagram. Ook kan je hier terecht voor handige tips & tricks over bijvoorbeeld Lightroom, Photoshop, fotografie en alles wat daarbij komt kijken. 

Waarom ik zo gek ben op filters? Ik wilde graag snel & gemakkelijk een foto kunnen maken met mijn telefoon, deze bewerken met één klik om de foto vervolgens een professionele look & feel geven. Zo hoef ik niet altijd mijn spiegelreflex bij de hand te hebben en blijven mijn telefoon foto’s matchen met de foto’s vanaf mijn spiegelreflex camera. Say hello to mooie fotoboeken en Instagram feeds! 

Life